Ghid ANAF – venituri în baza contractelor de activitate sportivă

Post by

Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri în baza contractelor de activitate sportivă

Tot ce trebuie să ştie contribuabilii: ANAF a publicat un ghid pentru contribuabilii persoane fizice care realizează venituri în baza contractelor de activitate sportivă.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat recent pe site-ul instituţiei „Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri în baza contractelor de activitate sportivă” care aduce clarificări legate de obligaţiile fiscale pentru persoanele fizice care obţin venituri din activităţi sportive, scrie ZF.

Participanții la activitatea sportivă cum sunt: sportivii, antrenorii, medicii, asistenții medicali, maseurii, kinetoterapeuții, cercetătorii, arbitrii pot încheia contracte de activitate sportivă.

Conform prevederilor legale2, activitatea desfășurată în baza contractului de activitate sportivă este activitate independentă, indiferent de modul de organizare și desfășurare a acesteia, fără obligativitatea îndeplinirii criteriilor prevăzute lege3, iar veniturile realizate în baza contractului de activitate sportivă sunt venituri din activități independente.

Contractul de activitate sportivă și autorizația de sportiv de performanță/autorizația de participant la activitatea sportivă reprezintă documentele care atestă încadrarea veniturilor sportivului/participantului la activitatea sportivă în categoria veniturilor din activități independente.

Contribuabilii persoane fizice care realizează venituri din activități independente în baza contractelor de activitate sportivă datorează impozite, taxe, contribuții și alte sume la bugetul general consolidat.

Ghid coplet ANAF: aici (fișier PDF)